Panathinaikos i Olympiacos poraženi

07/04/2008 14:20

Gotovo svaki poraz u grčkom prvenstvu Panathinaikosa ili Olympiacosa može se okarakterizirati kao iznenađenje, no kada oba giganta izgube isti dan to je već na rubu senzacionalnog. Za Obradovićeve košarkaše koban je bio AEK, dok je Panionios uvjerljivo potopio Giannakisove trupe... Pobjeda AEK tim je veća jer su igrači Panathinaikosa na poluvremenu imali uvjerljivih +15 (25:40). No u nastavku jednu od najboljih partija karijere pružio je Nikos Barlos. Bivši igrač Olympiacosa se pokazao ključnim u završnici postigavši 11 od svojih 20 koševa u posljednjoj četvrtini. Za Panathinaikos u sastavu ponovno nije bio Andrija Žižić, a Nikola Prkačin dobio je tek pet minuta i za to vrijeme upisao skok i osobnu pogrešku.
Sve misli Olympiacosa očito su usmjerene prema Moskvi. Pirejci su u dvoznamenkasti zaostatak protiv Panioniosa pali već u prvoj četvrtini, a potom se više nisu uspjeli vratiti u igru. Završilo je 84:72. Najbolji u pobjedničkim redovima bio je Ivan Zoroski s 20 koševa i šest asistencija.
Baš poput Prkačina mizernu minutažu dobio je i njegov nekadašnji reprezentativni kolega, Damir Rančić. Naš košarkaš u pobjedi Panelliniosa protiv Almeca (87:76) za tri minute nije uspio upisati niti jedan statistički podatak. Veliku formu u domaćoj momčadi zato je potvrdio Anthony Grundy (24 poena, šest skokova, četiri dodavanja).
Jedini naš igrač koji se u ovom kolu upisao u strijelce bio je Ivo Josipović. Za 19 minuta na parketu ubacio je šest koševa (2/4 šut) uz dva skoka i dvije ukradene lopte, što nije bilo dovoljno Kolossosu da izbjegne poraz kod Arisa (75:64). Josipovićeva momčad tri kola prije kraja regularnog dijela sezone nalazi se na pretposljednjem mjestu.
A1 Grčka liga, 23. kolo: AEP - Maroussi 73:93; Egaleo - Olympia 72:76; Aris - Kolossos 75:64; Panellinios - Almeco 87:76; AEK - Panathinaikos 70:66; Panionios - Olympiacos 84:72; AEL - PAOK 74:63.
 

Back

Search site

© 2008 All rights reserved.