Neuhvatljivi Rudy Fernandez

07/04/2008 14:19

Rudy Fernandez još je jednom pokazao zašto je ponajbolji strijelac na europskim parketima. Eksplozivni Španjolac serijom koševa u završnici riješio je derbi Joventuta i Tau Ceramice. Od Hrvata najbolji su bili Mario Stojić i Bruno Šundov...Tau Ceramica je u 33. minuti susreta vodila 64:61, no tada je krenuo uragan Joventuta koji je pomeo Spahijinu momčad. Keramičari su sljedećih sedam minuta ostali bez poena, a Rudy Fernandez je u tom intervalu ubacio 13 koševa i riješio pitanje pobjednika. Rakočević je tek na kraju ubacio slobodna bacanja za konačnih 78:66.
Fernandez je susret završio s 28 koševa, dok podatak da je Zoran Planinić (pet poena, 0/3 iz igre, 5/5 slobodna, šest skokova, četiri asista) imao najveću valorizaciju kod gostiju (12) ponajviše govori o igri njegovih suigrača.
Fuenlabrada je u grčevitoj borbi za opstanak, a domaći poraz od direktnog konkurenta - Murcije (78:80) težak je udarac za Casmirovu momčad. Jedan od razloga poraza je i ispodprosječna igra Marka Tomasa (12 koševa, 3/9 šut, šest skokova, četiri izgubljene lopte).
Barcelona je uoči trećeg susreta s Maccabijem rutinski odradila posao protiv Menorce (74:64). Mario Kasun za 16 minuta ubacio je 10 koševa (4/8 šut) uz tri skoka, dok je zajedno s Grimauom titulu najboljeg strijelca utakmice ponio Mario Stojić (16 koševa, 4/10 šut, dva skoka, dva dodavanja). Treći Hrvat u Blaugrani, Marino Baždarić za 17 minuta ubacio je tri poena (1/5 šut) uz pet skokova.
Bruno Šundov prošle je sezone ispao s Alicanteom, a sve je bliže da mu se ista sudbina dogodi i ove. Naime, fenjeraš Leon u produžetku poražen je na kod Valladolida (94:88) te je sve bliže ispadanju u niži rang. Šundov je odigrao dobro, za 36 minuta notirao je 15 koševa (5/8 šut), sedam skokova i dvije blokade.
Izravan dvoboj u borbi za posljednje mjesto u doigravanju odigrale su Gran Canaria i Unicaja. Kanarinci su u posljednjih pet minuta ušli s velikim zaostatkom (64:75), samo da bi bacanjima Savanea izborili produžetak nakon što je dragocjenu loptu izgubio Davor Kus. Ipak, u dodatnih pet minuta gosti iz Malage uspjeli su preko Rodrigueza i Ndonga stići do važne pobjede (90:96). Davor Kus za 32 minuta zabilježio je sedam koševa (3/8 šut), tri skoka i pet asistencija.
 

Back

Search site

© 2008 All rights reserved.