Vodeći zaustavili Lottomaticu, 47 poena Hollanda

07/04/2008 14:21

Lottomatica Roma ipak nije uspjela iznenaditi vodeću momčad prvenstva. Košarkaši Montepaschija iz Siene su na gostovanju u Rimu ostvarili tijesnu pobjedu rezultatom 76:78. Domaćini su se dobro držali u prvih deset minuta utakmice nakon kojih su imali pola koša prednosti (20:19), a gosti su inicijativu preuzeli tek krajem druge četvrtine kada su došli do devet poena prednosti (32:41).

Domaćini su se u nastavku ponovno približili gostima iz Siene, treća četvrtina završila je pri +5 (53:58) za goste. Početkom posljednje četvrtine gosti su imali i +10, ali su ih košarkaši Lottomatice pritisnuli, no za preokret je bilo prekasno. Naš Roko Ukić je za 21 minutu provedenih na parketu ubacio sedam poena uz tri skoka i jednu asistenciju. Pobjedi Montepaschija najviše je pridonio Thornton s 18 postignutih poena.

U potpuno jednosmjernom susretu košarkaši Angelica iz Bielle na domaćem su terenu došli do pobjede nad Snaiderom iz Udina, bilo je 76:66 za domaću momčad. Domaćini su tijekom svih 40 minuta imali prednost, a gostima iz Udina su najviše odmaknuli upravo u posljednjoj četvrtini u kojoj su uzeli pobjedu s deset poena prednosti. Prvo ime susreta je Brandon Hunter iz pobjedničke momčadi, ubacio je 22 poena kojima je pridodao čak 13 skokova i jednu asistenciju.

Uzbudljiva utakmica odigrana je u Teramu, gdje su košarkaši Siviglie Wear svladali momčad Scavolinija s tijesnih 95:93. Titulu junaka utakmice ponio je Brandon Brown, koji je u posljednjim sekundama pogodio tricu i domaćinima donio konačnu pobjedu. Gostima iz Pesara nije pomogao ni 31 poen odličnog Keydrena Clarka da dođu do pobjede, a iz pobjedi Siviglie Wear najviše su pridonijeli Brandon Brown i Devin Green s po 17 postignutih poena.

Pobjedu na gostujućem terenu ostvarili su košarkaši Armani Jeansa koji su u Bologni svladali momčad La Fortezze rezultatom 63:75. Iako su u prvom poluvremenu bolji bili domaćini, početak treće četvrtine bio je ključan za momčad iz Milana koja do kraja susreta nije puštala ostvarenu prednost. Prvo ime susreta je Danilo Gallinari iz Armani Jeansa, postigao je 18 poena uz osam skokova i tri asistencije, dok je od domaćina najbolji bio Alan Anderson sa 17 ubačenih poena.

Nevjerojatni Delonte Holland je sa svojih 47 poena (uz tri skoka) doveo momčad Cimberija do senzacionalne pobjede nad četvrtoplasiranom momčadi prvenstva. Fenjeraši iz Varesea na domaćem su terenu svladali Premiatu rezultatom 86:84. Nakon prilično izjednačene prve dvije četvrtine (45:45), gosti iz Montegranara održavali su prednost od pet, šest poena sve do posljednje tri minute. Holland je tricom izjednačio rezultat na 79:79, a potom je još jednom tricom donio domaćinima nedostižnu prednost od 86:81. Gosti su u posljednjih nekoliko sekundi uspjeli tek ublažiti poraz.

Tijesnu pobjedu ostvarili su košarkaši Benettona, koji su na gostujućem terenu u Scafatiju svladali Legeu rezultatom 61:64. Iako su domaćini bolje ušli u utakmicu, gosti iz Trevisa probudili su se krajem treće četvrtine kada je Engin šutem za tri donio prvu prednost Benettonu (44:46). Neizvjesno je bilo i u posljednjih deset minuta, košarkaši Legee dostigli su blagu prednost gostiju, ali je Matteo Soragna ključnim poenima u završnici donio pobjedu Benettonu. Marcus Hatten i Darryl Wilson postigli su po 18 poena u susretu za Legeu, a od gostiju je najbolji bio Reece Gaines sa 16 postignutih poena.

Neizvjesno je bilo i u Cantuu, gdje su košarkaši Tisettante tek nakon produžetaka došli do pobjede nad momčadi Upim Bologne, bilo je 89:88 za domaćine. Regularni dio utakmice završio je rezultatom 79:79, a tijesno je bilo sve do samoga kraja. Gosti su nekoliko sekundi prije kraja prvog produžetka imali vodstvo od 87:88 kada je Denham Brown šutem za dva preokrenuo rezultat na 89:88 za domaćine i vrijednu pobjedu momčadi iz Cantua.

Pobjedi Tisettante najviše su pridonijeli DaShaun Wood i Gerald Fitch s po 19 ubačenih poena, dok gostima iz Bologne nije pomoglo ni 24 poena Stefana Mancinellija. Naš Dalibor Bagarić proveo je 11 minuta na parketu u dresu momčadi iz Bologne, postigao je dva poena kojima je pridodao i pet skokova.

Radulovićev Air Avellino ostvario je još jednu pobjedu, žrtva momčadi iz Avellina u ovom kolu bili su košarkaši Eldo Napolija koji su na domaćem terenu poraženi rezultatom 71:74. Gosti su dobro otvorili susret i na kraju druge četvrtine imali su +6 (35:41), ali su domaćini pritisnuli u nastavku i preokrenuli rezultat. Košarkaši iz Napulja imali su prednost sve do tri minute prije kraja kada su se probudili i košarkaši Avellina koji su, ponajprije zahvaljujući Marquesu Greenu i Ericu Williamsu, došli do novog preokreta i konačne pobjede. Nikola Radulović je za 21 minutu provedenu na parketu u dresu pobjedničke momčadi ubacio tek četiri poena kojima je pridodao tri skoka i jednu asistenciju.

Lega A Basket, 30. kolo: Angelico Biella - Snaidero Udine 76:66, Siviglia Wear Teramo - Scavolini Spar Pesaro 95:93, La Fortezza Bologna - Armani Jeans Milano 63:75, Cimberio Varese - Premiata Montegranaro 86:84, Legea Scafati - Benetton Treviso 61:64, Tisettanta Cantu - Upim Bologna 89:88, Eldo Napoli - Air Avellino 71:74, Pierrel Capo d'Orlando - Solsonica Rieti 88:79, Lottomatica Roma - Montepaschi Siena 76:78.

 

Back

Search site

© 2008 All rights reserved.